Steun voedselbank Zaanstreek

Steun voedselbank Zaanstreek

Stichting Voedselbank Zaanstreek verspreidt wekelijks tussen de 275 en 285 pakketten. Er zijn zo’n 282 gezinnen (met samen meer dan 717 mensen) afhankelijk van die hulp. Daaronder zo’n 299 kinderen onder 18 jaar.

De corona-crisis heeft ook impact op de continuïteit van de Voedselbank. In het begin van de crisis stokte de aanvoer van producten omdat er in de supermarkten gehamsterd werd. Tegelijkertijd zijn er in deze periode meer mensen een beroep op hulp van de voedselbank gaan doen.

Steun de Voedselbank zéker ook in deze tijd! Dat is hard nodig!

Wilt U voedsel geven?
Zaankanters die zich bekommeren om het lot van de cliënten van de voedselbank kunnen helpen met het doneren van lang houdbare levensmiddelen.

Afgiftemogelijkheden:

  1. Op het laadplatform van het magazijn aan de Industrieweg 15c in Assendelft op: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.
  2. Bij de Zaankerk, Drielse Wetering 50 (Winkelcentrum Kalf) Zaandam op doordeweekse dagen.
    Er staan kratten  waar u uw producten in kunt leggen. Alstublieft geen dozen en ander verpakkingsmateriaal achter laten. De voedselbank zorgt ervoor dat de goederen naar het magazijn worden gebracht.
  3. En verder ook bij de familie Wijnands, Dorpsstraat 150 in Wormer.Alstublieft geen verse, maar lang houdbare producten, zoals: pasta’s, blikken of potten groenten, vlees, vis, soep, ontbijtgranen, aardappelpuree, ontbijtkoek e.d.

Ook financiële steun kunnen zij goed gebruiken

In deze moeilijke tijd is ook financiële steun extra hard nodig. Elke donatie is welkom, zowel van bedrijven als particulieren. U kunt ook Vriend van de Voedselbank worden door voor  € 2,50 per maand een voedselpakket te adopteren.
U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL46 INGB 0000 0151 00 t.n.v. Voedselbank Zaanstreek.   Kijk voor verdere informatie op hun website (klik) onder donaties.

Dankzij alle steun kunnen zij doorgaan!
Op het moment dat de Coronacrisis uitbrak is de  voedselbank in een moeilijke tijd terecht gekomen. Ten eerste moesten zij er rekening mee houden dat vooral de oudere vrijwilligers niet meer inzetbaar zouden zijn. Ten tweede kwam de voedselaanvoer in de knel door het niet meer mogelijk zijn van winkelacties, het teruglopen van levering van supermarkten en het stoppen van de levering van voedsel uit het regionale distributiecentrum en ten derde waren de eigen financiële middelen te beperkt om iets extra’s te kunnen doen.

Dankzij de overweldigende steun die  vanuit de Zaanse gemeenschap, inclusief het gemeentebestuur, is ontvangen heeft de voedselbank door kunnen werken.