Bullekerk nu cultureel centrum

Bullekerk nu cultureel centrum

Zoals je waarschijnlijk weet heeft Protestantse Gemeente van  Zaandam vorig jaar de “Bullekerk” (Westzijderkerk) verkocht. De kosten voor onderhoud en beheer van 2 kerkgebouwen -zij hebben ook de Noorderkerk- waren te hoog geworden.

Cultureel Centrum

De oude Bullekerk is nu getransformeerd tot een Cultureel Centrum.
Cultureel Centrum Bullekerk, wil niet alleen de “concertzaal van de Zaanstreek” zijn, maar tevens het buurthuis van de wijk, van de stad. Om het gebouw in stand te houden, moet het gebruikt worden. Dat wil men realiseren door een veelzijdig programmering.

Van alles is  mogelijk: muzikale optredens, zowel klassiek als populair, productpresentaties, galadiners, exposities, vergaderingen, bruiloften, opera, etc, etc.

Collegium Vocale Zaandam

Het Bach Collegium Vocale maakte al jarenlang gebruik van de Bullekerk voor haar intieme optredens. Daar gaan zij mee door. Op 11 januari 2020 staat er weer een uitvoering ingepland.
Op het programma: Johann Sebastian Bach: Cantate 32 – “Liebster Jesu, mein Verlangen” Johann Michael Bach: Motet – Sei, lieber Tag.

Agenda

Neem eens een kijkje op de website van Cultureel Centrum de Bullekerk (klik hier). Het aanbod is veelzijdig, verrassend en voor iedereen wat wils. Enne….lekker in de buurt toch voor een avondje uit toch?