Opnames ‘Heel Holland Zingt’ in Grote Kerk

Opnames ‘Heel Holland Zingt’ in Grote Kerk

In de week van 24 augustus heeft de EO in de Grote Kerk het programma ‘Heel Holland zingt” opgenomen.

Door Corona is  dit programma gedwongen een ander format te kiezen. Waar gebruikelijk voor grote kerken wordt gekozen waar veel mensen meezingen met de koren en artiesten, moest nu volledig rekening worden gehouden met de 1,5 meter afstand en andere corona-protocollen.

Er werd maandag opgebouwd. Een enorme hoeveelheid beeld-, licht en geluidsapparatuur  werd de kerk binnengebracht. De parkeerplekken rond de kerk werden bezet door grote vrachtwagen van de bedrijven die dit spektakel vastlegden. Alle stroom kwam van een grote aggregaat auto. Via een meer dan polsdikke kabel werd de 380 volt stroom de in kerk ingeleid.

Op woensdag werd door 4 instrumentale en vocale groepen mooie muziek gemaakt. Van slagwerk tot prachtige koorzang. Mooi om te horen en mooi om te zien. Ook ons prachtige orgel maakte deel uit van het geheel.

Als kerk verzorgden wij de verhuur van het gebouw, beantwoordde we vele vragen en verzorgden wij de catering  voor meer dan 50 medewerkers. Het was groots en een enorme klus. Maar met complementen aan al die ontzettend aardige EO-mensen en artiesten, aan het eind stond alles weer zoals het was aangetroffen.

Het geheel was meer dan geslaagd.

U kunt dat zelf zien want de uitzenddata zijn op 5, 12, 19 en 26 september 2020. In alle uitzendingen is een mix van de diverse groepen te zien. En uiteraard een prachtig beeld van onze kerk in “Studio-outfit”.