Online leesgroep: ‘Liturgie van het alledaagse’


Warning: chmod(): Operation not permitted in /volumes/website/Default/pgw/wp-includes/class-wp-image-editor-gd.php on line 469
Online leesgroep: ‘Liturgie van het alledaagse’

Online boekbespreking Liturgie van het alledaagse

In de herfst van 2019 besprak ik met een diverse groep geïnteresseerden het boek Het vergeten evangelie van Reinier Sonneveld. Het samen lezen van het boek werd door de groep als een goede stimulans ervaren om met aandacht te lezen en door de gesprekken werden punten aangestipt die anders niet opgevallen waren. Het waren verrijkende avonden en de deelnemers en ikzelf waren enthousiast.

 

Deze positieve ervaring met het gezamenlijk lezen en bespreken van een boek zou ik graag willen voortzetten. Deze keer wil ik een aantal avonden doorpraten over Liturgie van het alledaagse – Heilige gebruiken in het alledaagse leven.Dit boek is geschreven door Tish Warren, priester in de Anglicaanse Kerk in Noord-Amerika.

 

Liturgie van het alledaagse gaat over hoe we ons kunnen oefenen in de omgang met God, door ons in de dingen van alledag bewust te worden van Zijn aanwezigheid. Tish Warren verbindt haar doodnormale dagelijkse activiteiten (tandenpoetsen, in de file staan, bellen met een vriendin) aan de kerkelijke praktijk, de liturgie. Juist in een tijd waarin we de kerkdiensten moeten missen, is het mooi om met Tish Warren te ontdekken hoe ook je dagelijks leven een liturgie is waarin je leven met God praktisch vorm krijgt.

 

Wil je meedoen?

– Mail naar hannekemalda@hotmail.com om je aan te melden.

– Geef aan welke avond doorgaans je voorkeur heeft.

– Koop het boek.

– Lezen maar!

 

Bij elkaar komen om het boek te bespreken gaat niet in deze tijd, dus we zullen elkaar online ontmoeten. De uitnodiging krijg je toegestuurd via de mail. Reken erop dat het bespreken van het boek drie avonden in beslag neemt. Iedere avond aanwezig zijn is niet verplicht, maar uiteraard wel het meest prettig.

 

Hanneke Veurink-Malda

Kerkelijk werker bij Menorah Zaanstad

 

Op 6-1-2021 om 10:28 schreef Moderator:

Het bericht ontbreekt… Ga nu nr de website bijwerken dus kan het er gelijk opzetten Gr Joke